Στην κορυφή του Billboard 200 μετά από 13 χρόνια επέστρεψε ο Μπρούνο Μαρς με το νέο του άλμπουμ.
Στην κορυφή του Billboard 200 έκανε ντεμπούτο το νέο άλμπουμ του «The Romantic», σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του καλλιτέχνη, καθώς πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική του δουλειά που καταφέρνει να ξεκινήσει την πορεία της απευθείας από το Νο.1.
Η επιτυχία αυτή αποτελεί τη δεύτερη φορά που ο Μαρς φτάνει στην κορυφή του συγκεκριμένου chart. Η προηγούμενη ήταν με το άλμπουμ «Unorthodox Jukebox» το 2013, το οποίο ωστόσο χρειάστηκε περίπου τρεις μήνες μέχρι να κατακτήσει την πρώτη θέση.
Την περασμένη εβδομάδα, αρκετά πρόσωπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την έκπληξή τους όταν πληροφορήθηκαν ότι το προηγούμενο σόλο άλμπουμ του καλλιτέχνη, «24K Magic» (2016), είχε φτάσει μόνο μέχρι τη δεύτερη θέση, καθώς το συγκρότημα Metallica με το «Hardwired… to Self-Destruct» είχε καταλάβει τότε την κορυφή της κατάταξης. Αντίστοιχα, το «An Evening with Silk Sonic» του 2021, το πρότζεκτ του Μπρούνο Μαρς στο πλαίσιο του ντουέτου Silk Sonic, είχε επίσης περιοριστεί στη δεύτερη θέση.
Όπως επισημαίνει το Billboard, το διάστημα των 13 ετών που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο πρώτες θέσεις του Μπρούνο Μαρς αποτελεί το μεγαλύτερο κενό για εν ζωή σόλο άντρα καλλιτέχνη. Το προηγούμενο αντίστοιχο ρεκόρ καταγράφηκε όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ επέστρεψε στην κορυφή το 2018 με το άλμπουμ «Egypt Station», έπειτα από παύση 36 ετών.
Σύμφωνα με το Variety, σημαντικό ρόλο στην εμπορική πορεία του «The Romantic» διαδραμάτισε και η κυκλοφορία δέκα διαφορετικών εκδόσεων σε βινύλιο. Ο Μαρς είχε προϊδεάσει το κοινό για το νέο του πρότζεκτ με το τραγούδι «I Just Might», το οποίο του χάρισε το δέκατο Νο.1 της καριέρας του στο Billboard Hot 100.
Στις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης, το «Debí Tirar Más Fotos» του Bad Bunny παραμένει σταθερά στο Νο.2, ενώ ακολουθούν το «I’m the Problem» του Morgan Wallen, το «Octane» του Don Toliver και το «The Art of Loving» της Olivia Dean.
