Μυλοπόταμος

Στον Άγιο Μάμα του Δήμου Μυλοποτάμου πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Αυγούστου το 32ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 10.50 το πρωί, ενώ διοργανώνεται από την «Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών». Τα θέματα του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ρεθύμνου, επιλέχθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο με βάση τα προβλήματα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, που η προώθηση και επίλυσή τους ανταποκρίνονται στους στόχους του φορέα, οι οποίοι είναι η πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι:

-10.50 Προσέλευση Συνέδρων & Επισήμων.

-11.00 Έναρξη: Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο

-11.20 Καλωσόρισμα του προέδρου της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Σπύρου Φακιδάρη

-11.25 Χαιρετισμοί επισήμων -11.45 Ι. Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στον κ. Μιχάλη Πρινάρη, μοναδικό επιζώντα από τους εκτελεσθέντες στο «Γουρνόλακο» το έτος 1943 ΙI. Απονομή βραβείων στα καθαρότερα χωριά της πρώην επαρχίας μας IΙI. Κλήρωση για τρία δημοτικά σχολεία της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου που θα λάβουν το ποσό από 2.000 ευρώ, δωρεά του Φαρατσανού επιχειρηματία στην Αμερική Γιώργου Σιγανού

-12.00 Θέμα 1ο : «Ο Άγιος Μάμας διαχρονικά, κομμάτι μιας περιοχής με προοπτικές ανάπτυξης» Εισηγητής: κ. Μιχάλης Σαρρής, αντιδήμαρχος Μυλοποτάμου, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ»

-12.20 Θέμα 2ο: «Χρηματοδοτικά εργαλεία τη νέα προγραμματική περίοδο» Εισηγητής: κ. Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης

-12.40 Θέμα 3ο : «Δυνατότητες χρηματοδοτήσεων από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER» Εισηγητής: κ. Δημήτρης Παττακός, Διευθυντής του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ -13.00 Τοποθετήσεις-Παρεμβάσεις επισήμων και συνέδρων -15.00 Λήξη εργασιών Συνεδρίου. Δεξίωση: Ευγενική προσφορά από τον Δήμο Μυλοποτάμου, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Μάμαντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ».