Μια μεγάλη συναυλία: 65 χρόνια  Βασίλης Σκουλάς!

Την εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο οργανώνουν 18 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου, το Αθλητικό Σωματείο Δωριεύς Καστελλίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας.

Τον Βασίλη Σκουλά τιμούν και συμμετέχουν οι φίλοι του Μελίνα Ασλανίδου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας και Ματθαίος Τσαχουρίδης, Ερήνη και Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης.

Θα χορέψει το συγκρότημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και θα τραγουδήσουν τα μέλη της χορωδίας δασκάλων και νηπιαγωγών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» του νομού Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν 14 ντόπιοι καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής. Στους παρευρισκόμενους θα μοιραστεί ένα συλλεκτικό έντυπο 20 σελίδων για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Σκουλά.

Οι διοργανωτές γι’ αυτήν την εκδήλωση αναφέρουν στο κάλεσμά τους: «Ο Βασίλης Σκουλάς, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης της κρητικής αλλά και της ελληνικής μουσικής, κλείνει φέτος 65 χρόνια μουσικής παρουσίας.

Μιας παρουσίας που τιμά την Κρήτη και τη χώρα μας, αφού καταφέρνει με τη «διακονία» του στο τραγούδι και τη λύρα, να απλώνει τις μελωδίες και την τέχνη του σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Ο Βασίλης Σκουλάς γεννήθηκε στο χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου το έτος 1946, όταν οι Ανωγειανοί προσπαθούσαν να ξαναστήσουν το χωριό μέσα από τις στάχτες του, αφού το είχαν λεηλατήσει και πυρπολήσει οι Γερμανοί δύο χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 1944.

Η λύρα έγινε ο καλύτερος φίλος του, οι μαντινάδες και τα τραγούδια του συντρόφευαν από πολύ νωρίς τις παρέες του. Ποιος δεν έχει «ταξιδέψει» με τη μουσική του Βασίλη Σκουλά, ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει τις μελωδίες του;».

Στο πρόσωπο του Βασίλη Σκουλά θα τιμηθεί, όπως τονίζεται, η διαρκής παρουσία του επί 65 χρόνια στη μουσική και τον πολιτισμό της Κρήτης, θα τιμηθεί ο εξαιρετικός συνθέτης και ερμηνευτής, ο άνθρωπος της παράδοσης, εκείνος που οφείλουμε όλοι μας να προβάλουμε ως παράδειγμα μίμησης στις νεότερες γενιές για το ήθος, την ταπεινότητα και τον σεβασμό στις πατροπαράδοτες και πανανθρώπινες αξίες της Κρήτης.

Συμμετέχουν αναλυτικά οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Καστελλίου:

Αγίας Παρασκευής, Αμαριανού, Αποστόλων, Αρμάχας, Αρχαγγέλου, Γερακίου, Διαβαϊδέ, Μικρασιατών και Φίλων Καρδουλιανού, Καρουζανού, Κασταμονίτσας, Καστελλίου, Λαγού, Λιλιανού, Λύκτου, Μαθιάς, Μπιτζαριανού, Πολυθέας, Σμαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων και το Αθλητικό Σωματείο Δωριεύς Καστελλίου.