Τι θα κάνουμε τελικά με τα υπεράκτια αιολικά πάρκα;

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας θάλασσας διοργανώνεται στο Ηράκλειο από την εταιρεία Q-PLAN, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 το απόγευμα στις 18.00,στο ΤΕΕ ΤΑΚ, συζήτηση για τα Θαλάσσια Υπεράκτια Πάρκα ως μια χρήση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Γιατί άραγε τόσο ενδιαφέρον τελευταία για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα, ειδικά στην Κρήτη ; Πόσο εμπλέκεται στο σχεδιασμό η τοπική κοινωνία ;

Οι ξενοδόχοι της Ελούντας διαμαρτύρονται, ο Δήμος Σητείας απειλεί πάλι με προσφυγή στο ΣτΕ ! Τι πραγματικά συμβαίνει; Πρέπει να κρύψουμε τα θαλάσσια αιολικά πάρκα  ή να τα αναδείξουμε;

Ο Γιώργος Αλεξάκης από την Περιφέρεια Κρήτης (από τους πρώτους που μίλησαν γι’ αυτά επειδή τα βλέπει στη Βόρεια Ευρώπη) θα μιλήσει για τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές εμπειρίες.

Ο Ηρακλειώτης Αριστείδης Κυπράκης ,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου,  θα εξηγήσει τις τεχνικές δυνατότητες και τους περιορισμούς των Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων.

Επίσης οι καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ και συνεργάτες της Μινώα Ενεργειακής : Κατσαμπρακάκης Αλέξανδρος, Κονταξάκης Κώστας, Παπαδάκης Νίκος θα εξηγήσουν τις τεχνικές λειτουργίες των θαλάσσιων αιολικών πάρκων.