Ρέθυμνο: Ιδρύεται Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στον Άγιο Βασίλειο

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Δήμου Αγίου Βασιλείου (ΚΕΠΕΑ) στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μία νέα δομή έρευνας και εκπαίδευσης, η οποία είναι ενταγμένη στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αειφόρου ανάπτυξης και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταάκης: «Με μεγάλη ικανοποίηση λάβαμε την απόφαση ίδρυσης του ΚΕΠΕΑ Αγίου Βασιλείου δικαιώνοντας μια πολυετή επίπονη προσπάθεια μας εκφράζοντας με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια την βούληση και την τεκμηριωμένη πρόταση μας σύμφωνα με τα στοιχεία της περιοχής μας. Η πολυμορφία και η μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας αποτελούν ένα τεράστιο περιβαλλοντικό θησαυρό».

Απώτερος στόχος του ΚΕΠΕΑ θα είναι η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, ώστε να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον ολιστικά αλλά και «…ως καθήκον τους τη συμβολή στη διατήρηση και στη προστασία του, ενώ θα αναπτύσσονται, θα προωθούνται και θα υλοποιούνται δράσεις και πρότυπες μέθοδοι εκπαίδευσης με γνώμονα τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος όπως προβλέπει ο σχεδιασμός μας για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του τόπου» τόνισε ο κ. Ταταράκης.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ως πρώην υφυπουργό Παιδείας, και την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή οι οποίοι ανταποκρίθηκαν όπως είπε, «…θετικά από την πρώτη στιγμή στο δίκαιο αίτημα μας. Επίσης ευχαριστώ τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ουσιαστική συμβολή του και βέβαια τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο Παιδείας Αντώνη Τσουρδαλάκη για τον καθοριστικό του ρόλο καθώς από την πρώτη στιγμή πίστεψε στην αναγκαιότητα ίδρυσης του ΚΕΠΕΑ και πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια μας για την ίδρυση της 4ης κατά σειρά, εκπαιδευτικής μονάδας στο δήμο μας».

*φωτογραφία αρχείου