Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Γάζι

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 17.30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Γάζι.

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και υλοποιείται από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Γάζι, Παλαιά ΕΟ Ηρακλείου – Ρεθύμνου 232, την Παρασκευή 28/06/2024 και ώρα 16:00 μ.μ.

Εγγραφές στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-gazi/

Γενικές πληροφορίες: Σπύρος Αλεξάκης, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.19) και στα email: [email protected] και [email protected]

Πρόγραμμα ημερίδας για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Παρασκευή 28/06/

Η ενεργειακή μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μας αφορά όλους.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες αποτελούν το όχημα που μετατρέπουν τον πολίτη από παθητικό καταναλωτή σε αυτοπαραγωγό της δικής του ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, την κοινωνική συνοχή και την προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας. Ελάτε να συζητήσουμε!

Ώρα   Εισήγηση

17:30 – 18:00 Ενεργειακές Κοινότητες/ Δείκτες ESG – Μετάβαση και οφέλη για τους πολλούς
18:00 – 18:30 Φωτοβολταϊκά πάρκα – Με “την πρίζα” στον Ήλιο δημιουργούμε πρόσθετο εισόδημα
18:30 – 19:00 Αιολική ενέργεια – Αξιοποιούμε σωστά τον άνεμο του τόπου μας
19:30 – 20:00 Βιομάζα – Γεωθερμία – Το τεράστιο δυναμικό της Κρήτης
20:00 – 20:30 Υδατικά αποθέματα – Ας μιλήσουμε για το νερό…
20:30 – 21:00 Τοποθετήσεις – συζήτηση