Χερσόνησος: Δράσεις εθελοντισμού για το περιβάλλον

Μήνυμα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και ενημέρωσης για την ανάγκη αλλαγής της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας στέλνουν ο Δήμος Χερσονήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού», που διοργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κινητοποιεί εδώ και χρόνια δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Εφέτος, για άλλη μια φορά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχαν στη δράση «Clean Up the Med»  με σκοπό την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Για την περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος σημείωσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου, το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το σύνολο των συμμετεχόντων και εμπλεκόμενων φορέων στη δράση “Clean Up Med”, στέλνουμε το μήνυμα της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που αποτελεί τη βάση για την αλλαγή της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραθαλάσσιας περιοχής στην παραλία κάτω από το Ενυδρείο Κρήτης – Cretaquarium, ενώ έγιναν παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα (ψυχαγωγικά και εικαστικά δρώμενα βιωματικού χαρακτήρα) με σκοπό την πρόληψη για τα θαλάσσια ύδατα.

Στη δράση συμμετείχαν παιδιά εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «YouSmile», του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και πληθώρα εθελοντών.