Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος των 250 ευρώ σε 842.889 χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχος αναπηρικών επιδομάτων και ανασφάλιστους υπερήλικες. Ειδικότερα θα πληρωθούν 634.027 χαμηλοσυνταξιούχοι και την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 173.859 δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων και 35.003 ανασφάλιστοι υπερήλικες.
Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται ανά δικαιούχο που πληροί τα κριτήρια στο ποσό των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου, σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.
Δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που κόπηκαν από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος.
Κατά 200.000 μειώθηκαν οι χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για τις επερχόμενες πληρωμές.
Το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να πληρωθεί την Τετάρτη στους συνταξιούχους, αρχικά προοριζόταν για περισσότερους από 800.000 συνταξιούχους. Στη χθεσινή ανακοίνωση όμως αναφέρεται πως θα το πάρουν 634.000.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος μίλησε στο Open, οι υπόλοιποι έχουν «κοπεί» λόγω εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος κάποιοι κόπηκαν για ευτελή ποσά όπως 5 ή 10 ευρώ που τους έβγαζαν εκτός των εισοδηματικών κριτηρίων.