Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι  τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να απευθυνθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, εκφράζοντας ανησυχίες για τη λειτουργία του ανταγωνισμού σε ορισμένες ακτοπλοϊκές γραμμές.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τις τιμές των εισιτηρίων και καταγράφει σημαντικές διαφορές σε συγκεκριμένες γραμμές, όπου οι τιμές είναι υψηλές όταν δραστηριοποιείται μόνο μία εταιρεία και μειώνονται όταν υπάρχουν δύο ή περισσότερες εταιρείες.

Στις βασικές δρομολογιακές γραμμές στο Αιγαίο, οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα με πέρυσι. Για παράδειγμα, από Πειραιά προς Σύρο, η τιμή στην οικονομική θέση με συμβατικό πλοίο είναι στα 45,5 ευρώ, ενώ με ταχύπλοο έχει μειωθεί ελαφρώς από 62,7 ευρώ στα 59,7 ευρώ.

Οι ανησυχίες επικεντρώνονται κυρίως στις ενδονησιωτικές γραμμές και τις τιμές των ταχυπλόων, όπου καταγράφονται μεγάλες διαφορές από μέρα σε μέρα, θυμίζοντας την αεροπορική αγορά. Στη γραμμή Πειραιάς-Μύκονος, όταν υπάρχει μόνο μία εταιρεία, το εισιτήριο είναι 84,70 ευρώ, αλλά την επόμενη ημέρα, με την είσοδο δεύτερης εταιρείας, μειώνεται στα 70 ευρώ.

Στη γραμμή Πάρος-Σύρος, η τιμή εισιτηρίου του μοναδικού ταχύπλοου είναι 59,70 ευρώ, ενώ όταν δραστηριοποιούνται δύο ταχύπλοα, η τιμή μειώνεται στα 49 ευρώ.