Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα τον Ιούνιο, έδειξαν στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα

Σημαντικό «φρένο» πάτησε ο πληθωρισμός των τροφίμων στη χώρα μας κατά τον Ιούνιο, όπως φάνηκε απ’ τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat. Συγκεκριμένα ο δείκτης που μετράει τρόφιμα, οινοπνευματώδη και καπνικά ήταν στο 1,3% τον Ιούνιο, από 2,4% το Μάιο. Κάτι που σημαίνει πως πλέον ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα τρόφιμα στη χώρα μας έχει πέσει κάτω απ’ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια έρευνα ήταν στο 2,5%.

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων τις είχαν τον περασμένο μήνα η Ολλανδία και το Βέλγιο με το σχετικό δείκτη να είναι στο +4,3% και το +4% αντίστοιχα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Τα τελικά στοιχεία θα εκδοθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασαν ότι η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική.

«Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ώστε να φτάσει σε μηδενικά ακόμη και αρνητικά επίπεδα», σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας:

«Υλοποιούμε με επιμονή τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά, οικοδομούμε τη συνεργασία όλων των φορέων (καταναλωτικού κινήματος, επιχειρηματικότητας, πολιτείας) και ταυτόχρονα καθιστούμε δύσκολη την παράβαση του νόμου πενταπλασιάζοντας τα υψηλά όρια των προστίμων.

Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, με στόχο ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι στα 1500 ευρώ.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα

Συνεχίζουμε για χαμηλότερες τιμές στο ράφι και περισσότερα χρήματα στη διάθεση των πολιτών».