Αγορά

Πτώση στον κύκλο εργασιών του εγχώριου λιανικού εμπορίου κατά 3% τον Μάρτιο καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.  Πτώση άνω του 10% καταγράφεται για τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν το lockdown είχε οδηγήσει σε αύξηση του κύκλου εργασιών τους.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τους Δείκτες Κύκλου Εργασιών και Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο 2021, η εξέλιξη των οποίων, σύμφωνα με στοιχεία προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού μήνα ίσης χρονικής διάρκειας, έχει ως εξής:

– Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση 3,0% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021 αύξηση 2,6%.

– Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2020, παρουσίασε μείωση 0,9% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021 αύξηση 0,6%.

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021 παρουσίασε αύξηση 0,2%.

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Μάρτιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,6%