Ακρίβεια και πανδημία φαίνεται ότι πηγαίνουν χέρι- χέρι! Σήμερα, οι επαγγελματίες βλέπουν τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων αλλά και των πρώτων υλών να ανεβαίνουν επικίνδυνα ενώ αύριο η αύξηση αυτή θα φανεί και στο πορτοφόλι των καταναλωτών.
Τρόφιμα, οικοδομικά υλικά, καύσιμα είναι μεταξύ των προϊόντων που βρίσκει κανείς πλέον πιο ακριβά.
Άνθρωποι της αγοράς τονίζουν στην «Π» πως αυτή η άνοδος των τιμών δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την θέση τους, την ώρα που η ζημιά της πανδημίας δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.
«Η αύξηση των τιμών οφείλεται καθαρά στην πανδημία και κάποιοι την εκμεταλλεύονται», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.
Όπως λέει, το κόστος των μεταφορικών έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Η άνοδος των τιμών έρχεται από τα εργοστάσια πρώτων υλών, με παράγωγα του πετρελαίου και υλικά συσκευασίας.
«Το κόστος έχει αυξηθεί σε ποσοστό 20% με 25%, τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά από 100% ως 200%!», τονίζει.
Είναι γεγονός ότι έχει μειωθεί ο όγκος των μεταφερομένων φορτίων, γεγονός που έχει αυξήσει το κόστος της μεταφοράς προϊόντων με κοντέινερ. Κάποια εργοστάσια έχουν βάλει λουκέτο, δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος της πανδημίας.
Έτσι, κάποια είδη έχουν γίνει μονοπωλιακά, όπως παράγωγα πετρελαίου και χημικά, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές στο τελικό προϊόν που φτάνει σε εμάς. Αν λάβει κανείς υπόψη του και άλλα κόστη, όπως τον εκτελωνισμό, τις φορολογίες και τους δασμούς, καταλαβαίνει πόσο υψηλά κινούνται οι τιμές.
Το κυριότερο πρόβλημα έρχεται από ανατολικές χώρες, Κίνα, Ινδία, Πακιστάν.
Το μεγαλύτερο κόστος αφορά στις θαλάσσιες μεταφορές, για παράδειγμα ένα κοντέινερ μπορεί να κόστιζε 700 με 800 ευρώ ενώ τώρα φτάνει τα 3.000 και 4.000 ευρώ.
«Επηρεάζονται όλα τα προϊόντα, κυρίως τα εισαγόμενα, αλλά μπορεί και ένα προϊόν να παράγεται εδώ και οι πρώτες ύλες να είναι εισαγόμενες, αυτό επηρεάζεται σε μικρότερο βαθμό», εξηγεί ο κ. Αλιφιεράκης.
Ένα απορρυπαντικό που μπορεί να έβρισκε κανείς 5 ευρώ, τώρα κοστίζει 6 με 7 ευρώ.
«Υπάρχει πρόβλημα στην αγορά, επί της ουσίας, πριν ανακοινωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των επιχειρήσεων, σχεδόν αμέσως είχαμε αύξηση τιμών της τάξης του 8% με 10% σε όλα τα υλικά, τα εισαγόμενα προϊόντα και όσα εξαρτώνται από εισαγόμενες πρώτες ύλες», τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ, κ. Μπάμπης Λεκάκης.
Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, τα φορτία που έρχονται είναι μικρότερα και έχει αυξηθεί κατά πολύ το μεταφορικό κόστος.
«Στον δικό μας κλάδο, τον ξυλουργικό, έχουμε μια αύξηση 10% σε όλα τα υλικά, τις πρώτες ύλες. Είναι ανεπίτρεπτο, είναι κάτι που συζητάμε με εισαγωγείς και εμπόρους», εξηγεί. Το μεταφορικό κόστος, λοιπόν, έχει αυξηθεί υπέρμετρα και οι επαγγελματίες αδυνατούν να το καλύψουν.
Οι παραγγελίες που γίνονται είναι μικρές, κατανάλωση δεν υπάρχει. Προς το παρόν, η άνοδος των τιμών δεν μπορεί να μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή, «δεν υπάρχει ζήτηση, η αγορά είναι περιορισμένη», αναφέρει ο κ. Λεκάκης.
Συνεπώς, το κόστος επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Οι ελπίδες τώρα όλων στρέφονται στον τουρισμό και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση.
«Το πρόβλημα αφορά σε όλη την χώρα. Είχαμε συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ την Κυριακή και όλοι αναφέρθηκαν σε αυτό», αναφέρει ο κ. Λεκάκης.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου εξαγωγέων Κρήτης, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, αναφέρει πως το πρόβλημα είναι διπλό. Το μεταφορικό κόστος για ό,τι εισάγεται έχει ανέβει σημαντικά, κάτι που επηρεάζει πολύ τα υλικά συσκευασίας.
Τα κοντέινερ πλέον είναι περιορισμένα, υπάρχει δυσκολία στο κομμάτι των τιμών αλλά και στις παραδόσεις των προϊόντων. Η αγορά της Αμερικής προβληματίζει τους εξαγωγείς ενώ η Κίνα έχει μπει δυναμικά ξανά στο παιχνίδι και αντλεί μεγάλο κομμάτι των μεταφορών.
Τα ναύλα έχουν αυξηθεί δύο και τρεις φορές πάνω, το Πάσχα τα μεταφορικά ήταν υπερδιπλάσια. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που αφορά στις πρώτες ύλες και το τελικό προϊόν.
«Το προϊόν πρέπει να είναι προσιτό, για να το αγοράζουν οι καταναλωτές», αναφέρει ο κ. Καλαμπόκης.
Όπως λέει, το εντονότερο πρόβλημα εντοπίζεται στις θαλάσσιες μεταφορές, τα ναύλα είναι «φωτιά», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ οι χερσαίες μεταφορές είναι πιο ελεγχόμενες.