τα ΟιΝοτικά ταξίδεψαν στην Αθήνα
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τα ΟιΝοτικά ταξίδεψαν στην Αθήνα

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συνολικά 31 οινοποιεία από την Κρήτη υποδέχτηκαν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες της Αθήνας στην έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και πάνω από 1.000 επισκέπτες δοκίμασαν περισσότερες από 300 ετικέτες.

Στην έκθεση πραγματοποιήθηκε το ενδιαφέρον σεμινάριο του οινογράφου και συμβούλου οίνου, Σίμου Γεωργόπουλου με τίτλο «Μία Κρήτη για κάθε πιάτο»  και θέμα το πάντρεμα των κρητικών κρασιών με πιάτα της διεθνούς γαστρονομίας. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τέσσερα διασκεδαστικά διαδραστικά κουίζ οινο-Κρητικών γνώσεων με έπαθλα στους νικητές φιάλες Magnum κρητικών κρασιών.

Την έκθεση επισκέφθηκαν επαγγελματίες του χώρου, οινόφιλοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές και φοιτητές σχολών οίνου και γαστρονομίας. Στην έκθεση, επίσης, βρέθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργαντάς συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς και εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εντυπωσιακή ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών ποικιλιών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να επιστρέφουμε στον χώρο των εκθέσεων και να βλέπουμε το κρητικό κρασί να ανεβαίνει συνεχώς. Το Υπουργείο στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας».

Η Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και η Περιφέρεια Κρήτης, βρίσκονται πάντα στο πλευρό και στηρίζουν τους παραγωγούς και οινοποιούς του νησιού μας!

Σεβόμαστε το μόχθο και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας προκειμένου να αναδειχτεί αυτό το πολύτιμο Θείο δώρο που κληρονομήσαμε, το κρασί!».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Νίκος Μηλιαράκης ανέφερε:

«Το αθηναϊκό κοινό μάς υποδέχτηκε με θέρμη και ζεστασιά. Επιμένουμε να οργανώνουμε συλλογικές δράσεις που προωθούν το κρητικό κρασί και στηρίζουν τον αμπελουργό του νησιού.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης  και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθεσης. Το κρητικό κρασί έχει ακόμα πολλά να δείξει σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο».

Το επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης στην Αθήνα, είναι τον Μάρτιο του 2023 στο Οινόραμα.