O υφυπουργός Γ. Ζαββός

Την έμφαση που δίδει η Κυβέρνηση στη στήριξη των επιχειρήσεων και δη των μικρομεσαίων, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, όσο και για την επόμενη μέρα, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, κ. Γιώργος Ζαββός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο των κοινοτικών Οδηγιών CRD V και BRRD II για την επάρκεια κεφαλαίων των τραπεζών.

Ο κ. Ζαββός έκανε διάκριση σε βιώσιμες επιχειρήσεις και μπαταχτσήδες, λέγοντας ότι “ο βιώσιμος πρέπει να υποστηριχθεί, υποστηρίζεται συνεχώς και θα υποστηριχθεί και στις επόμενες φάσεις, αλλά ο μπαταχτσής, εκείνος δηλαδή που συστηματικά για δεκαετίες αγνόησε τις υποχρεώσεις του και στέρησε τους πόρους από την πραγματική οικονομία και από τους άλλους ευσυνείδητους πολίτες και επιχειρήσεις δεν μπορεί να επιβραβευθεί”.

Ο κ. Ζαββός είπε ότι ο ζωτικός μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της χώρας χρειάζεται α) επιχειρήσεις με σημαντικό μέγεθος, β) μετάβαση στην πράσινη οικονομία, η οποία πλέον γίνεται εφικτή μέσω των ενωσιακών πόρων, γ) ένα νέο τραπεζικό σύστημα το οποίο θα υπηρετήσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, μία νέα οικονομία .