Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης στο τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων
Ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης

Ο Κρητικός επιχειρηματίας Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Great και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, θα βρίσκεται στο τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το ακόλουθο:

Πρόεδρος: Αλκιβιάδης Καλαμπόκης

Αντιπρόεδροι: Α’ Αντιπρόεδρος: κα Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, πρόεδρος SOYA MILLS INTERNATIONAL, Β’ αντιπρόεδρος: κα Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, διευθύνουσα σύμβουλος ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, Γ’ αντιπρόεδρος: κος Αθανάσιος Αθανασιάδης, διευθύνων σύμβουλος φαρμακευτικής Εταιρείας ADELCO.

Γενικός Γραμματέας: κος Νικόλαος Μαυρίκος, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων και Διευθύνων Σύμβουλος Εισαγωγαί Μαυρίκος ΑΕ

Οικονομικός Επόπτης: • Μπασσαμ Αζάρ, διευθύνων σύμβουλος Hellenic Crops AE Τακτικά Μέλη ΔΣ: κα Έλλη Μπερτζελέτου, μέλος ΔΣ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ ΑΕ, κος Ιάκωβος Τσονάκης, Πρόεδρος INA PLASTICS ΑΕ, κος Χρήστος Μίχαλος, πρόεδρος SWAN ΑΕ, κος Θεοφάνης Ματσόπουλος, CEO Universal Carrier ΑΕ Επίτιμος Πρόεδρος: κα Χριστίνα Σακελλαρίδη

Μετά από 31 χρόνια αφοσιωμένης ηγεσίας, η κα Χριστίνα Σακελλαρίδη επέλεξε να αφήσει το τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), χαράσσοντας μια νέα πορεία για τον ιστορικό φορέα, που μετράει 79 χρόνια ζωής από το 1945.

Η θητεία της κας Σακελλαρίδη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον ΠΣΕ, καθώς ηγήθηκε με όραμα και αποτελεσματικότητα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση των εξαγωγών της χώρας, στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Αριστίνδην Μέλος ΔΣ: κος Χρήστος Μπακόπουλος, πρώην Διευθυντής Εξαγωγών ΙΟΝ ΑΕ.

´Οι καλύτερες μέρες για τις εξαγωγές μας είναι μπροστά μας»

O πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης με αφορμή τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου δήλωσε τα εξής: ´Αποτελεί μεγάλη τιμή, η εκλογή μου στο τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, ως Πρόεδρος και παράλληλα μεγάλη ευθύνη.

Η πολυχρόνια ενασχόλησή μου με τον τομέα των εξαγωγών της χώρας, αποτελεί ένα εφόδιο, που μαζί με τα υπόλοιπα επίλεκτα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους εξαγωγείς μας, να είμαστε χρήσιμοι, παραγωγικοί και να είμαστε παντού.

Οι εξαγωγές μας, τα τελευταία χρόνια, σημειώνουν σημαντικές επιδόσεις και εμείς από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να διευρυνθεί περαιτέρω το εξαγωγικό μας οπλοστάσιο, να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να διευρυνθεί η εξαγωγική βάση.

Η Πολιτεία με την σειρά της καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση των εξαγωγέων μας αλλά και να συνδράμει με όλα τα σύγχρονα εργαλεία προκειμένου να ενισχυθούν οι εξαγωγές μας και η συνολική εξωστρέφεια της χώρας. Οι καλύτερες μέρες για τις εξαγωγές μας αλλά και για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων είναι μπροστά μας.