Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2021-2027»

Παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων για το ΕΣΠΑ, πραγματοποιείται σήμερα η  πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027 στις 12.30 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης στην οποία θα μετέχει ο προϊστάμενος της Μονάδας Ελλάδα Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής,  Κasten Rusmussen,  συνοδευόμενος από την αν. προϊσταμένη της Μονάδας Ελλάδα Κύπρος της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης  Cristina Costinescou, θα γίνει η παρουσίαση του νέου προγράμματος και των δράσεων που περιλαμβάνει όπως επίσης και των δυνατοτήτων που δίνει σε σχέση με τη διαχείριση των σύγχρονων αναγκών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί θα γίνει παρουσίαση του Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027, θα ακολουθήσει ενημέρωση για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων, ακολούθως έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής πράξεων  και ενημέρωση για θέματα επικοινωνίας και προβολής.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να γίνει η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Κρήτη» 2014-2020 στη 13:00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ο απολογισμός δράσης του προγράμματος το οποίο ξεκίνησε για να αντιμετωπίσει τα παρελκόμενα της οικονομικής κρίσης, και στην πορεία βρέθηκε να διαχειρίζεται την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης τα στελέχη της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για το ΕΣΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο έργο των νέων πτερυγών του Βενιζελείου, που αποτελούν ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του προγράμματος το οποίο έχει ολοκληρωθεί και έχει τεθεί σε λειτουργία.