Ήπιες πτωτικές τάσεις σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω σημαντικής υποχώρησης των ευρωπαϊκών αγορών, με τον τζίρο να κινείται και χθες σε χαμηλά επίπεδα.
Η αγορά υποχώρησε μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 3,12%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 836,48 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,50%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 829,77 μονάδες (-1,30%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 24.889.301 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,01%.
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (+1,63%) και του Πετρελαίου (+1,09%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,43%) και των Τραπεζών (-0,82%).
Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 62 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.