ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ, μετά τη δέσμευση της διοίκησης για διανομή μερίσματος τουλάχιστον 1 ευρώ το χρόνο.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και η μετοχή της Alpha Bank μετά την σημερινή επιτυχή έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε λίγο χαμηλότερα από τα επίπεδα των 910 μονάδων, στις 909,16 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,56%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 909,45 μονάδες (+0,59%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 52,90 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.206.181 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,79%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,15%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+2,85%), της Εθνικής (+2,78%), της Alpha Bank (+2,08%), της Viohalco (+1,46%), της Motor Oil (+1,36%) και της Coca Cola HBC (+1,14%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,16%), του ΟΤΕ (-1,07%), της Πειραιώς (-0,64%) και της Σαράντης (-0,56%). Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,69%) και των Τραπεζών (+1,32%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,05%) και του Εμπορίου (-0,53%).