Με μικρές ζημιές έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να χάνει το ψυχολογικό κυρίως όριο των 640 μονάδων, αφού το κλείσιμο τον βρήκε στις 636,65. Ο τζίρος των συναλλαγών ανήλθε στα 26,31 εκατ. ευρώ, με τον όγκο στα 12,91 εκατ. τεμάχια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της Ημερίδας «Διαχείριση Αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων» που διοργάνωσε την Τρίτη, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, δήλωσε πως, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκπληρώσει τα 2/3 του στόχου της για φέτος, καθώς έχει προβεί σε νέες χορηγήσεις ύψους 2 δις. από την αρχή του έτους, έναντι του στόχου των 3 δις. ευρώ για το 2018.
Ο κ. Μεγάλου επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι το 2019 θα επιτευχθεί θετική πιστωτική επέκταση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δις. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δις. από την αρχή του έτους.
Την χειρότερη επίδοση στην ευρωζώνη στην ανάκτηση μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων καταγράφει η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε έκθεση της ΕΚΤ για τα πλαίσια αφερεγγυότητας στην ευρωζώνη, από την οποία προκύπτει πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ουραγοί τόσο στον αριθμό ανάκτησης μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων, όσο και στο χρόνο που επιτυγχάνουν την ανάκτηση.
Νευρικότητα και μικρές απώλειες και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα βλέμματα όλων στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.
Μικρή ανοδική τάση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ σημαντικές ήταν οι ζημιές που υπέστη η τιμή του πετρελαίου.