ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να κλείνει ελαφρώς χαμηλότερα από τις 830 μονάδες, τις οποίες είχε υπερβεί ενδοσυνεδριακά, εν μέσω ήπιας ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών οι οποίες αποτιμούν τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ στον απόηχο της προχθεσινής αύξηση των επιτοκίων.

Η αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Μυτιληναίος, της Εθνικής, της ΕΥΔΑΠ και της Coca Cola HBC.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 829,97 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,47%. Ενδοσυνεδριακά σημείωσε ανώτερη τιμή στις 836,49 μονάδες (+1,26%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 4,45%, από τις αρχές Ιουλίου ενισχύεται σε ποσοστό 2,41%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 7,09%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.799.612 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,79%.

Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 41 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.