Αρνητικό κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη στην χθεσινή συνεδρίαση, το οποίο αν και έφτασε στις 882 μονάδες δεχόμενο ισχυρές πιέσεις, ειδικά από τον τραπεζικό κλάδο, τελικά στο τελευταίο ημίωρο “μαζεύτηκαν” σημαντικά οι απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη να κρατά τελικά την επαφή του με τις 890 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,58% στις 889,81 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 882,15 μονάδων (-1,44%) και 896,92 μον. (+0,70%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 78,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,4 εκατ. τεμάχια.
Πάντως, σε αντίθεση με την Ευρώπη, στην Ελλάδα παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, φωτογραφίζοντας την θετική στάση των επιχειρήσεων στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Η προοπτική είναι ιδιαιτέρως θετική αν κρίνει κανείς και την επιτάχυνση των διαδικασιών σε επιχειρηματικό επίπεδο (Μυτιληναίος, ΔΕΗ, κατασκευές), όσο και σε τραπεζικό, με τον κλάδο να προχωρά σε πιο δραστικές λύσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα εταιρικά αποτελέσματα και να ετοιμάζονται για την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve. H αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει σήμερα μείωση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 25 μονάδες βάσης, για πρώτη φορά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.