Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 830 μονάδων, εν μέσω όμως περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.
Η υποχώρηση του τζίρου οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αργία που υπάρχει σήμερα στη Wall street, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ήπια ανοδικά και να αποτιμούν τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών.
Θετικά επέδρασε στην αγορά και η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον ιαπωνικό οίκο αξιολόγησης R&I κατά μια βαθμίδα, σε ΒΒ+ τονίζοντας ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε θετική πορεία παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 831,81 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,78%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 40,93 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.695.289 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,75%.
Ανοδικά κινήθηκαν 63 μετοχές, 51 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.