καφέ - επιχειρήσεις επισιτισμού και διασκέδασης

Τα φλέγοντα προβλήματα των επιχειρήσεων επισιτισμού και διασκέδασης πρόκειται να θέσουν σήμερα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκπρόσωποι του κλάδου στο πλαίσιο συνάντησης τους, που είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι.

Κατ’ αρχάς στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να τεθεί μετ’ επιτάσεως το ζήτημα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, οι οποίες έμειναν εκτός απ’ οποιαδήποτε αρχικά προβλεπόμενη χρηματοδότηση τους.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους επί του θέματος, ενώ προβλέπεται να ζητήσουν από τον Περιφερειάρχη να πάρει θέση, αλλά και να βρει ουσιαστικές λύσεις, προκειμένου οι επιχειρήσεις να λάβουν έστω μια μικρή οικονομική ανάσα μετά από ένα χρόνο που παραμένουν στην ουσία κλειστές.

Η Μαρία Αντωνακάκη Χαλβατζή
Η Μαρία Αντωνακάκη Χαλβατζή

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα που πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση, αφού η πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη Χαλβατζή, πρόκειται να παρουσιάσει στον Περιφερειάρχη αναλυτικά τις θέσεις του συνδέσμου σε σχέση με το επικείμενο άνοιγμα των επιχειρήσεων που προσδιορίζεται για τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου, αυτό που αναμένεται να ζητήσουν οι επαγγελματίες είναι το άνοιγμα των επιχειρήσεων τους να πραγματοποιηθεί με βάση την λειτουργικότητα τους κι όχι με βάση υπερβολικούς περιορισμούς ή συγκεκριμένους αριθμούς ατόμων ανά τετραγωνικό.

«Εφόσον η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα οδηγεί ουσιαστικά ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις στο κλείσιμο, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τους, δεν έχει νόημα κανένα άνοιγμα» αναφέρει η κ. Αντωνακάκη για να προσθέσει:

«Υπάρχουν πολλές βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις για το άνοιγμα του επισιτισμού και της διασκέδασης και αυτές περιμένουμε να ακούσουμε ως λύσεις στα πολλά προβλήματα, ακόμα και βιωσιμότητας, που αντιμετωπίζουμε έναν χρόνο τώρα. Διεκδικούμε τη λειτουργικότητα μας με σεβασμό στη δημόσια υγεία, αλλά και την υγεία του προσωπικού μας και των πελατών μας».

Ο Σύνδεσμος αναμένεται επίσης να θέσει στον Περιφερειάρχη και το ζήτημα των αυτόματων συσκευών απολύμανσης αέρα, για τις οποίες ο Σύνδεσμος είναι κατ’ αρχάς θετικός.

«Δεν μας βρίσκει αντίθετους η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών. Ίσα – ίσα που διασφαλίζεται περισσότερο η δημόσια υγεία. Με δεδομένο όμως ότι ένα χρόνο τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών, για να προμηθευτούμε τέτοιες συσκευές θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη επιδότηση από το Κράτος» τονίζει η κ. Αντωνακάκη.

Ένα ακόμα θέμα που θα τεθεί, είναι αυτό της προτεραιότητας ιδιοκτητών κι εργαζόμενων στον επισιτισμό και τη διασκέδαση στους μελλοντικούς εμβολιασμούς.

«Θεωρούμε πως αν υπάρξει μια προτεραιότητα ως προς τους εμβολιασμούς για τον κλάδο μας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διαρκώς, αυτό θα προφυλάξει τους θαμώνες των καταστημάτων, τις επιχειρήσεις, αλλά και το ίδιο το προσωπικό που εκτίθεται σε αντικειμενικό κίνδυνο όσο δεν έχει προχωρήσει ένας ευρύς εμβολιαστικός σχεδιασμός για όλους τους πολίτες» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αντωνακάκη.