ΔΕΗ

Στο θέμα της ΔΕΗ το οποίο παραμένει ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» για την κυβέρνηση και στις προσπάθειες που γίνονται για την εξυγίανση και διάσωση του οργανισμού, αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε δύο ημερομηνίες – «κλειδιά» για τη ΔΕΗ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.

Ο υπουργός απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις όσον αφορά το πόρισμα της μελέτης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Ακολουθεί, όπως είπε,  η 31η Οκτωβρίου, «ημερομηνία ορόσημο» για επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της μετα-Μνημονιακής εποπτείας.

Ο κ. Χατζηδάκης επαναβεβαίωσε την προγραμματική τοποθέτησή του ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ.