Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο Πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, το οποίο δημιούργησαν οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αρτοποιού ή να βελτιώσουν τις γνώσεις σε αυτόν το τομέα.
Τα πρώτα πιστοποιητικά απονεμήθηκαν πρόσφατα στους 13 απόφοιτους που παρακολούθησαν το τετράμηνο πρόγραμμα εκπαίδευσης, έχοντας αποκτήσει σημαντικές γνώσεις για:
- νέες τεχνικές και μεθόδους αρτοποίησης με άμεση πρακτική εξάσκηση (hands-on)
- προετοιμασία ζυμώματος
- ψήσιμο και διακόσμηση
- οικονομική διαχείριση και κοστολόγηση
- υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων
- συστήματα HACCP/ISO και
- Κρητική Γαστρονομία.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και με την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων.
Εισηγητές του Προγράμματος, για όλα τα παραπάνω θέματα, είναι οι καταξιωμένοι στο χώρο τους: Νίκος Κριτσωτάκης, Διαμαντής Παπαπαναγής, Γιάννης Παπαδημητρίου, Giorgio Manganiello, Γρηγόρης Κοκολάκης, Μανώλης Κουμάκης.
Τα πιστοποιητικά απένειμε η Διοικητική Επιτροπή των Τεχνικών Σχολών, καθώς και οι εισηγητές του Προγράμματος.
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος των Τεχνικών Σχολών κ. Γρηγόρης Αβραάμ «Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα που καταφέρνουμε να φτάσουμε στην απονομή των πρώτων τίτλων από τη σχολή αρτοποιίας Κρήτης.
Η σημερινή εκδήλωση επισφραγίζει ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελληνική αρτοποιία γιατί θα εφοδιάσει την τοπική αγορά με τεχνίτες αυξημένων προσόντων και ικανοτήτων. Το επόμενο Τμήμα της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης πρόκειται να ξεκινήσει στις 31/10/2022 και οι εγγραφές πραγματοποιούνται ήδη στο www.katartisi.gr.