Σαν… φύλλα χρυσού, τα κομμάτια από γύρο χοιρινό, κάνουν το παραδοσιακό, κάποτε ταπεινό σουβλάκι, βαρύ για την τσέπη των καταναλωτών.
Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή, η οποία φτάνει ακόμα και τα 5€ σε νησιωτικούς προορισμούς.
Οι περισσότεροι, πάντως, επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
Ανάλογα με την περιοχή, η τιμή του κυμαίνεται από 2,30€ έως και 4,70€. Η πιο χαμηλή τιμή εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς ακόμα να βρει πίτα με γύρο με 2,30€. Στην υπόλοιπη Αττική πάντως, το κόστος ανεβαίνει έως και τα 4,60€.
Στην Θεσσαλονίκη, η κατάσταση είναι πιο «αλμυρή», με την πίτα να αγγίζει τα 4,70€, ενώ υψηλές τιμές καταγράφονται επίσης σε Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα και Λυγουριό Αργολίδας, όπου το σουβλάκι ξεπερνά τα 4,50€.
Στον αντίποδα, πιο προσιτό παραμένει το σουβλάκι σε περιοχές όπως το Άργος Ορεστικό (2,70€ – 3€), ο Πύργος (2,80€ – 3€) και οι Μολάοι Λακωνίας (3€), ενώ στην Καστοριά, στη Λιβαδειά και στη Σπάρτη το κόστος διατηρείται σε πιο «λογικά» επίπεδα.
Πόσο κοστίζει το σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας:
- Φλώρινα: 3,80€ – 4€
- Ξάνθη: 3,70€ – 4,50€
- Άργος Ορεστικό (Καστοριά): 2,70€ – 3€
- Σέρρες: 3€
- Θεσσαλονίκη: 2,90€ – 4,70€
- Λάρισα: 3,50€ – 4,50€
- Βόλος: 3,20€ – 4,60€
- Λιβαδειά: 3€ – 3,40€
- Αθήνα: 3,20€ – 4,60€ (το πιο φθηνό: 2,30€ στο κέντρο)
- Πάτρα: 3€ – 4,30€
- Πύργος: 2,80€ – 3€
- Σπάρτη: 3,90€
- Μολάοι Λακωνίας: 3€
- Λυγουριό Αργολίδας: 3,50€ – 4,50€
- Κρανίδι Αργολίδας: 3,70€