Ροή ειδήσεων
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026
Γιορτάζουν: Μάξιμος, Αναξιμένης, Δημοσθένης, Διονύσιος, Επαμεινώνδας, Ετεοκλής, Ζήνων, Ηρακλής, Ηφαιστίων, Θεμιστοκλής, Θεόφραστος, Θησέας, Ισοκράτης, Μιλτιάδης, Ξενοφών, Όμηρος, Παρμενίων, Πελοπίδας, Περικλής, Πίνδαρος, Πολύβιος, Προμηθεύς, Σοφοκλής, Σωκράτης, Τιμόθεος, Φιλοποίμην, Φωκίων
18°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής έκρυβε η νέα πλατφόρμα ρύθμισης των 72 δόσεων για τα  προς την εφορία.

Δυνατότητα ρύθμισης έχουν έτσι πλέον οι οφειλέτες, ακόμα και για χρέη που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω πανδημίας έως 31 Δεκεμβρίου.

Και για όποια άλλα χρέη τυχόν έχουν, εφόσον το επιθυμούν ή χρειάζονται φορολογική ενημερότητα και «τρέχουν» οι ημερομηνίες πληρωμής,  μπορούν να τα εντάξουν «εδώ και τώρα» αν θέλουν στην πλατφόρμα των ρυθμίσεων, ξεκινώντας να πληρώνουν από εφέτος κιόλας σε όσες δόσεις επιλέξουν, αντί από το 2022 και μετά.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για υποβολή αιτήσεων έως και τις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Το μέτρο της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας εκτιμάται ότι αφορά 823.000 φορολογουμένους.