ΖΩΝΙΑΝΑ: Δεκατρία χρόνια από  την επίθεση στην ΕΛ.ΑΣ.

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ένοπλη επίθεση που είχαν δεχτεί οι δυνάμεις της Αστυνομίας στα Ζωνιανά και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη.

Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ που πήραν μέρος σε  επιχείρηση στα Ζωνιανά, προκειμένου να κάνουν έφοδο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης, δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από αγνώστους, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του άτυχου Λαζαρίδη και τον ελαφρύτερο τραυματισμό δύο ακόμα ειδικών φρουρών!

Ο τότε 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, επέβαινε στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς.

Διεκομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Επί οχτώ χρόνια βρισκόταν σε “άγρυπνο κώμα” κι έδινε μάχη, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει ξανά επαφή με το περιβάλλον.

Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, στο 401 Νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε ηλικία 35 ετών.