Ούτε παρεμβάσεις ούτε κινητοποιήσεις, αλλά ούτε και παραινέσεις από πολιτικούς προϊστάμενους φαίνεται πως πτοούν πλέον τους υπαλλήλους του Μηχανολογικού Ηρακλείου που συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, κρατώντας σε «ομηρεία» εκπαιδευτές και υποψήφιους οδηγούς.
Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει οδηγηθεί στα άκρα, με το εν λόγω ζήτημα να φθάνει ως και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηρακλείου, το οποίο βέβαια δεν μπόρεσε να δώσει καμία λύση, διατηρώντας χαμηλούς τόνους και εστιάζοντας σε πολλά και διαφορετικά πράγματα εκτός από τους 5.000 και πλέον υποψήφιους σε αναμονή.
Με αυτά τα δεδομένα και αφού οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών εξάντλησαν κάθε όριο διαλόγου με τους υπαλλήλους του μηχανολογικού, επισκέφθηκαν χθες την Εισαγγελία Ηρακλείου, ζητώντας παρέμβαση επί του θέματος. Από την Εισαγγελία έλαβαν την ενημέρωση πως το θέμα είναι γνωστό και υπάρχει πρόθεση παρέμβασης, ωστόσο ζητήθηκε και η έγγραφη αναφορά επί του ζητήματος προκειμένου να υπάρχουν γραπτά στοιχεία για την προσπάθεια επίλυσης του.
Οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών πραγματοποίησαν επίσης, για μία ακόμα φορά παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, σταθμεύοντας συμβολικά τα εκπαιδευτικά οχήματά τους, στην πλατεία Ελευθερίας. Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης εμφανίστηκε διαλλακτικός, υποστηρίζοντας πως και οι εξεταστές θα πρέπει επιτέλους να βάλουν νερό στο κρασί τους.
Ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε πως εδώ και καιρό έχει προτείνει, οι εξετάσεις να διενεργούνται μεταξύ 1.00 και 4.00 τις μεσημεριανές ώρες, ώστε οι εξεταστές να «μοιράζουν» τις ώρες των εξετάσεων εντός και εκτός ωραρίου τους, κάτι που δεν έγινε ωστόσο αποδεκτό, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.
Την ίδια στιγμή, το ποτήρι της οργής έχει ξεχειλίσει για τους εκπαιδευτές των υποψήφιων οδηγών, οι οποίοι διερωτώνται κάτω από ποιο καθεστώς μπορούν οι υπάλληλοι του Μηχανολογικού να απέχουν από τα καθήκοντά τους ή να μην συμμορφώνονται σε υποδείξεις προϊσταμένων Αρχών.
Οι εκπαιδευτές διερωτώνται επίσης, πώς οι υπάλληλοι ανά την Ελλάδα μπορούν να ελέγχουν τη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων, καθώς και με ποια δικαιοδοσία αποφασίζουν για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων υποψήφιων που επιθυμούν να κυκλοφορούν νόμιμα στους ελληνικούς δρόμους.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκπαιδευτές είναι διατεθειμένοι πλέον, αφού δεν βλέπουν καμία άλλη πιθανότητα ειρηνικής επίλυσης του θέματος, να ακολουθήσουν τη νομική οδό, σε μια ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, λίγο πριν την εγκατάλειψη της δουλειάς τους.