Να ανακοινωθεί το όνομα της εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Κρήτη, της οποία προϊόντα ανακλήθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να θεωρούνται βιολογικά, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Αλλαντοποιών και Εργαστηρίων Κρέατος.
Η εταιρεία παράλληλα ζητά ακόμα περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους στην αγορά, τονίζοντας πως οι εντατικοποιημένες προσπάθειες υπερθεματίζονται τόσο από τους πραγματικούς επαγγελματίες του κλάδου, όσο όμως και από τους καταναλωτές.
«Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Αλλαντοποιών και Εργαστηρίων Κρέατος, μέλος της ΕΔΟΚ, αλλά και οι καταναλωτές, επικροτούν αυτές τις προσπάθειες και μάλιστα καλούμε τα αρμόδια όργανα και φορείς να εντείνουν τους ελέγχους για την εδραίωση της εμπιστοσύνης και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης όπου και προστίθεται:
«Καλούμε τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατόν, να ανακοινώσει το όνομα της εταιρείας και τα είδη των εν λόγω προϊόντων, καθώς η μη δημοσιοποίηση αυτών δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στην αγορά και τους καταναλωτές αφού ο καθένας θεωρείται “ύποπτος”.
H κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα καταστήματα λιανικής με τα ράφια τους γεμάτα προϊόντα που δεν γνωρίζουν κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και τον καταναλωτή που ενώ ενημερώνεται με τις ανακοινώσεις δεν βλέπει καμία απομάκρυνση από τα ράφια. Ήδη η ζημιά που υφίστανται καταστήματα λιανικής σήμερα είναι μεγάλη με τα ερωτήματα αν τα ήδη αγορασμένα προϊόντα που βρίσκονται στα ψυγεία τους πρέπει να τα επιστρέψουν και αν ναι ποιά μπορεί να είναι αυτά».
Όπως τονίζεται μάλιστα στην ανακοίνωση της Ένωσης, η «κατάσταση ως έχει, με την σιωπή και την γενικόλογη ανακοίνωση δεν εξυπηρετεί κανέναν». Η Ένωση παράλληλα κάνει σαφές ότι η προστασία των καταναλωτών, των εμπλεκόμενων επαγγελματιών αλλά και όλου του τομέα των βιολογικών προϊόντων θα πρέπει να αναδειχθεί ως υψίστη προτεραιότητα «πριν αρχίσουν να καταρρέουν όλα όσα προσπαθούμε να κτίσουμε με τα ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα της ελληνικής γης».