το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μην παραταθεί η θητεία του διευθυντή της Οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγίου Νολάου, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, τονίζεται σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Νικολάου. Το Συμβούλιο συνεδρίασε για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει καθώς στο τμήμα μπαίνει λουκέτο. Στο ψήφισμα, που υπογράφει ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, η πρόεδρος και τα μέλη επισημαίνονται τα εξής:

“1. Ο Διευθυντής της Οφθαλμολογικής κλινικής του ΓΝΑΝ υπέβαλε αίτημα για παράταση του χρόνου παραμονής του στην υπηρεσία στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και στο Υπουργείο Υγείας νόμιμο δικαίωμα και απαραίτητη αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής!

2 . Το αίτημα του αυτό – παρα τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τις αποφάσεις της Ιατρικής υπηρεσίας και του Επιστημονικού Συμβουλίου- δεν έγινε δεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας!

Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας του Δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και βάζει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της Οφθαλμολογικής κλινικής ενώ υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους παρεπιδημούντες επισκέπτες μας ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινά την 1η Απριλίου και ταυτόχρονα ακυρώνεται η αξιοποίηση και του νέου εξοπλισμού της οφθαλμολογικής κλινικής – που παραλαμβάνεται άμεσα – και που στόχο είχε την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

3 . Ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω απόφασης και συγχρόνως την άμεση προκήρυξη θέσης οφθαλμίατρου για την απρόσκοπτη λειτουργία της κλινικής του Νοσοκομείου

4 . Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με συναντήσεις τόσο με την 7η ΥΠΕ όσο και με το Υπουργείο Υγείας για την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης και την επαναφορά στην υπηρεσία του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής κλινικής”.