Πλησιάζει η ώρα της δίκης για την υπόθεση της Αμερικανίδας Σούζαν Ητον, η δολοφονία της οποίας είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.
Στις 13 Οκτωβρίου αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου ο 28χρονος Χανιώτης που έκοψε με φρικτό τρόπο το νήμα της ζωής της άτυχης βιολόγου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και βιασμό.
Η άτυχη Αμερικανίδα επιστήμονας είχε βρεθεί νεκρή σε μία σπηλιά στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, μετά από μέρες αναζητήσεών της
Η αποκάλυψη της φρίκης έγινε το βράδυ της 8ης Ιουλίου πέρυσι όταν εντοπίστηκε η σορός της. Εξαρχής, οι Αρχές κατάλαβαν ότι κάποιος τη μετέφερε εκεί για να μη βρεθεί ποτέ, όμως έκανε λάθος εκτιμήσεις.
Λίγα 24ωρα μετά η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 27χρονου Χανιώτη Γ.Π, ο οποίος ομολόγησε ότι αρχικά χτύπησε με το αυτοκίνητό του την 60χρονη, τη μετέφερε στο σημείο όπου βρίσκεται η σπηλιά και τη βίασε όταν εκείνη ήταν αναίσθητη.
Μόλις ολοκλήρωσε την πράξη του πέταξε το άψυχο σώμα της στη σπηλιά. Το σώμα της βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και η ιατροδικαστική έκθεση δεν έδινε μια ξεκάθαρη εικόνα για το εάν βιάστηκε ή όχι.
Ο 27χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος προφυλακίστηκε, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού προκειμένου να περάσει από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.
Μήνες μετά ο 27χρονος αλλάζει την αρχική του ομολογία και αναφέρει ότι δεν βίασε την άτυχη βιολόγο. Η Ήτον βρισκόταν στα Χανιά για ένα επιστημονικό συνέδριο όταν εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 2019.
Η οικογένεια θα παραστεί στη δίκη
«Θα παραστούμε στο δικαστήριο και θα βοηθήσουμε να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση για τη μνήμη της» δήλωσαν πρόσφατα δια των συνηγόρων τους οι συγγενείς της.
Όπως δήλωσαν οι δυο δικηγόροι, η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ολοκληρωθεί χωρίς να αφήσει αναπάντητο κανένα ερώτημα της φρικτής υπόθεσης ανθρωποκτονίας της βιολόγου, η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.
Ακόμη, οι δυο δικηγόροι, επισήμαιναν πως «ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δεν διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο» και πως η οικογένειας του θύματος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.