ΕΛΜΕΠΑ

Υπό κατάληψη τελούν και τα επτά τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  ενάντια στο σχέδιο νόμου για την λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Νοσηλευτικής  που ξεκίνησαν πρώτα τις καταλήψεις προστέθηκαν σταδιακά και τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να διακοπούν προσωρινά τα μαθήματα του δεύτερου εξαμήνου που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη Δευτέρα στο σύνολο των τμημάτων του ιδρύματος, τα οποία εδρεύουν στο Ηράκλειο.

Από χθες το πρωί  στο ΕΛΜΕΠΑ δεν γινόταν καμιά εκπαιδευτική διαδικασία   ενώ η είσοδος  στο ίδρυμα είχε αποκλειστεί από φοιτητές.

Οι καταλήψεις συνεχίζονται χωρίς εντάσεις και αναμένεται να έχουν διάρκεια, δεδομένου ότι επίκειται η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε μετά από γενική συνέλευση των φοιτητών που πήραν την απόφαση συνέχισης της  μέχρι και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωση του ο ΦΣ Γεωπονίας αναφέρει:

“Ο ΦΣ Γεωπονίας πήρε αγωνιστική απόφαση! Από σήμερα το τμήμα τελεί υπό κατάληψη μέχρι την επόμενη Τρίτη. Κλείνουμε πάνω από έναν μήνα γενικών συνελεύσεων διαδηλώσεων και καταλήψεων. Τη Δευτέρα τελείωσε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου και το υπουργείο στοχεύει στην ψήφιση του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Τόσο καιρό έχουμε δει ότι το μέσο το οποίο έχουμε επιλέξει για να αγωνιστούμε είναι το πιο νικηφόρο. Αν πανελλαδικά δεν γίνονται 100δες καταλήψεις σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη, το νομοσχέδιο θα είχε ήδη ψηφιστεί απ’ τις αρχές του μήνα. Το φοιτητικό κίνημα συνεχίζει και θα συνεχίσει να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Μητσοτάκη, κόντρα στη τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης”.