Χρυσοχοΐδης: 498 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας μόνο σε ένα 5μηνο στην Κρήτη

«Ανοίγουν στόματα και μιλούν» δήλωσε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικά με τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.

Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά. Μόνο στο πρώτο 5μηνο του 2024 στην Κρήτη καταγγέλθηκαν 498 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και συνελήφθησαν 338 κακοποιητές.

Με την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας και στους τέσσερις νομούς του νησιού, στόχος του υπουργείου είναι να μπορούν οι γυναίκες να έχουν άμεση πρόσβαση και να προχωρούν σε καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, σπουδαία δουλειά έχει γίνει και για τη μείωση της βίας των ανηλίκων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζεται μείωση κατά 20% των περιστατικών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα τροχαία δυστυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο στο νησί. Ήδη οχτώ παιδιά κάτω των 25 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο το 2024!

Σύμφωνα με τον υπουργό στόχος είναι η μείωση των τροχαίων και υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων.

Η αύξηση στις βεβαιώσεις των παραβάσεων αγγίζει το 250%.

Ο Υπουργός εξήρε το έργο της νέας αστυνομικής υπηρεσίας, δηλαδή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), η αρμοδιότητα της οποίας θα εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και θα ελέγχεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Θέλουμε να δούμε πώς θα δουλέψει στην Κρήτη και θα επιλαμβάνεται μεγάλων υποθέσεων, που ενδεχομένως θα χρειάζεται η επέμβασή της και στο νησί», σχολίασε μιλώντας στην «Π».