Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Κινητοποίηση – Πολιτισμική Εκδήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου διοργανώνει κινητοποίηση – πολιτισμική εκδήλωση – την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας , με σκοπό να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Μετά το ψήφισμα που στείλαμε σε Υπουργεία, Βουλευτές και Φορείς, ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμη της ενότητας και της παρουσίας μας στον δρόμο.

Χωρίς πανό, αλλά με πολιτισμό, κεράσματα, μουσική, χορό και συμβολικά μπλουζάκια με τα αιτήματα του κλάδου, οι εργαζόμενοι στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αξιοπρέπειας.

Τα βασικά αιτήματα είναι:

• 6 μήνες Ταμείο Ανεργίας χωρίς περικοπές και με αξιοπρεπή επίδομα.
• Τερματισμός της φορολόγησης του επιδόματος ανεργίας.
• Κατάργηση της προπληρωμένης κάρτας που εξευτελίζει τον εργαζόμενο.
• Απόσυρση του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που προβλέπει 13 ώρες εργασίας την ημέρα.

Η κινητοποίηση- πολιτισμική εκδήλωση αυτή είναι μόνο η αρχή. Αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από την πολιτεία, το Σωματείο προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσει κλιμάκωση αντιδράσεων.