Ρεπορτάζ: Μαρίνος βασιλάκης
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χτυπούν το Ηράκλειο χάλασαν τα σχέδια των πολιτών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Τα καταστήματα με ψαρικά, φρέσκα ή κατεψυγμένα άνοιξαν από νωρίς το πρωί προκειμένου να εφοδιαστούν οι καταναλωτές τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Ωστόσο η έντονη βροχόπτωση ανάγκασε τους Ηρακλειώτες να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας να κοπάσουν τα καιρικά φαινόμενα.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πήγαν το πρωί για να προμηθευτούν τις πρώτες ύλες για το μεσημεριανό τους τραπέζι ενώ ευτυχώς κάποιοι είχαν προνοήσει γι αυτό τις προηγούμενες ημέρες.
Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης άνοιξαν τις πόρτες τους και οι ταβέρνες προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες προετοιμασίες.
Τα τηγάνια πήραν φωτιά και περιμένουν τους πελάτες για να περάσουν την ημέρα αυτή χαρούμενα με καλούς φίλους και συγγενείς ακόμα και υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.
