Ξεκινά άμεσα το ξήλωμα των πυλώνων στην Πλατεία Ελευθερίας – πόσες ημέρες θα χρειαστούν

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος ζητά να προχωρήσει  σε πρώτη φάση η απομάκρυνση των 11 πυλώνων φωτισμού από τον κεντρικό πυρήνα της πλατείας Ελευθερίας.

Στο έγγραφο του ο αντιδήμαρχος ο οποίος και εκκίνησε την διαδικασία για να απομακρυνθούν οι πυλώνες, εξηγεί ότι το ξήλωμα τους είναι μονόδρομος μετά την τεχνική έκθεση που έχει στα χέρια του η οποία αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας με τους πυλώνες και εγείρονται ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Σισαμάκης παράλληλα αναφέρεται και στους μακροσκοπικούς ελέγχους που επιβεβαιώνουν τα ίδια και υπογραμμίζει την ανάγκη να προστατευθούν οι πολίτες από κάποιο πιθανό ατύχημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα της απομάκρυνσης των πυλώνων δεν είναι απλή διαδικασία, καθώς απαιτεί οργάνωση ειδικά μηχανήματα και τεχνικά συνεργεία που θα πρέπει άμεσα να συντονιστούν.

Επίσης λόγω της διαδικασίας της απομάκρυνσης για λόγους πολιτικής προστασίας θα πρέπει να αποκλειστεί το τμήμα της πλατείας από όπου θα αφαιρεθούν ώστε η όλη διαδικασία να γίνει με ασφάλεια.

Για την ακρίβεια θα πρέπει να επιστρατευθούν ένα γερανοφόρο όχημα μια πλατφόρμα και ειδικά συνεργεία και με βάση τις εκτιμήσεις που γίνονται η όλη διαδικασία της αποξήλωσης θα χρειαστεί 5-6 μέρες.