Αύριο, Τετάρτη, κρίνεται η δικαστική τύχη του 21χρονου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκόρπισε τον τρόμο στα Χανιά σε τρεις φοιτήτριες που μετέφερε, μετά από ωτοστόπ που του έκαναν και όχι μόνοδεν τις αποβίβασε όταν του το ζήτησαν, αλλά επιχείρησε να εμβολίσει και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που τον καταδίωκαν, όταν τα άτυχα κορίτσια κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112.
Ο νεαρός αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη στην ανακρίτρια, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες διώξεις, ενώ ο πατέρας του, ο οποίος ενημερώθηκε από τον ίδιο και θέλησε να τον βοηθήσει να αποφύγει την Αστυνομία, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε, μετά τη σύλληψή του, καθώς μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.
Η απίστευτη περιπέτεια των τριών κοριτσιών και η επεισοδιακή σύλληψη του 21χρονου ξεκίνησε όταν το βράδυ της Παρασκευής, ο 21χρονος Κρητικός, επιβίβασε στο αυτοκίνητό του τρεις φοιτήτριες που έκαναν ωτοστόπ.
Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με τις κοπέλες να ειδοποιούν το 112 και να ζητούν βοήθεια.
Στο σημείο έσπευσε δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. και παρά τις συστάσεις των αστυνομικών, εκείνος δε σταματούσε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σήμα στάσης με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών μέσων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο. Ο οδηγός, ωστόσο, δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας αντικανονικές προσπεράσεις, παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας.
Στην προσπάθεια ακινητοποίησης του οχήματος συνέδραμαν επίσης -4- δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τους οποίους ο οδηγός του οχήματος αποπειράθηκε να εμβολίσει αλλεπάλληλες φορές.
Σε ένα φανάρι, όπου υπήρχε κίνηση, οιδύο κοπέλες κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από το αυτοκίνητο.
Έπειτα, ο οδηγός συνεχίζοντας την πορεία του, επιχείρησε εκ νέου να εμβολίσει τους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους, όταν δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, πραγματοποίησε -2-βολές ακινητοποίησης προς ελαστικό του οχήματος του 21χρονου.
Ο 21χρονος ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο τον 57χρονο πατέρα του, ο οποίος έφτασε στο σημείο, όπου κινούταν ο γιος του και προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του περιπολικού του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων, ενώ ο 21χρονος εμβόλισε περιπολικό του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα δύο υπηρεσιακά οχήματα.
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ από τους αστυνομικούς παρελήφθη και η τρίτη γυναίκα που επέβαινε στο όχημα.
Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ. Επίσης, κατασχέθηκαν τα οχήματά τους ως μέσα τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων».