Χανιά: Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά στο Σέλινο
φωτογραφία αρχείου

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή των Τεμενίων, στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου, στα Χανιά.

Με το πρώτο φως της ημέρας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν τις ρίψεις ενώ οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή το βράδυ του Σαββάτου ήταν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα να ζητηθεί, λόγω των συνεχών μεταπηδήσεων της πυρκαγιάς, η εκκένωση σπιτιών. Οι καπνοί κάνουν ορατή την φωτιά από χιλιόμετρα μακριά ενώ χωριά και οικισμοί βρίσκονται στην πορεία της όπως αυτή εξελίσσεται.

Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική βρίσκονται σε συνεργασία για τις εκκενώσεις κατοικιών που θα αποφασιστούν.

Η φωτιά στο πέρασμα της έχει κάψει τέσσερα σπίτια, μία εκκλησία καθώς επίσης ελαιώνες, μελίσσια και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.