Πράσινος τοίχος στο Δημοτικό πάρκινγκ αυτοκινήτων στα Χανιά
flashnews.gr

Το κτίριο και ο εξωτερικός χώρος του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων της οδού Περίδου (δημοτικό parking ΚΥΔΩΝ), στα Χανιά, πρόκειται να αλλάξουν, με εφαρμογή λύσεων που βασίζονται στη φύση.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή Πράσινου Τοίχου στις όψεις του κτιρίου του parking, ένα καινοτόμο όπως χαρακτηρίζεται και μοναδικό σε έκταση έργο για τα εγχώρια αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η συγκεκριμένη οικολογική παρέμβαση αφορά τη συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης «ΚΥΔΩΝ ΑΕ» του Δήμου Χανίων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος JUSTNature, με το Πολυτεχνείο Κρήτης, για το 4ο Συμμετοχικό Εργαστήριο: Ευαισθητοποίηση & Δραστηριοποίηση Κοινότητας γύρω από τον Πράσινο Τοίχο.

Το 4ο Συμμετοχικό Εργαστήριο της «ΚΥΔΩΝ ΑΕ» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 18:00, στο Μεγάλο Αρσενάλι-ΚΑΜ (πλατεία Κατεχάκη – Ενετικό Λιμάνι Χανίων) με τη συμμετοχή των πολιτών με την συνεργασία των οποίων ελήφθησαν από κοινού αποφάσεις στα προηγούμενα τρία εργαστήρια. Σύμφωνα με τις αποφάσεις ελήφθη η τελική λύση για την κατασκευή του Πράσινου Τοίχου. Με βάση το Συμμετοχικό Εργαστήριο, η δημοτική Αρχή και η ΚΥΔΩΝ ΑΕ προχωρούν σε ζητήματα σχετικά με τη μετέπειτα πορεία της υλοποίησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ