Χανιά: Έβαζαν στο «μάτι» ανυποψίαστους τουρίστες και τους έκλεβαν

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή του Πλατανιά. Ο λόγος για τρία νεαρά άτομα που είχαν βάλει στο «μάτι» ανυποψίαστους τουρίστες και τους έκλεβαν.

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά κατάφεραν να συγκεντρώσου στοιχεία και να φτάσουν στην ταυτότητα των τριών δραστών, δύο από την Αλβανία ηλικίας 20 και 21 ετών και έναν 20χρονο Χανιώτη.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την συνδυαστική προανάκριση των αστυνομικών, οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05.07.2024 αφαίρεσαν από 5 αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντόπισαν και συνέλαβαν την Παρασκευή τους 3 άνδρες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (8) ρολόγια χειρός και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ.

Πως δρούσαν

Ως προς τη μεθοδολογία, οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπούς τουρίστες βραδινές ώρες κατά την αποχώρηση τους πεζοί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή κατάσταση μέθης στην οποία βρίσκονταν τους αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και άλλα τιμαλφή ενώ σε μία περίπτωση προέβησαν στην άσκηση σωματικής βίας.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.