Χιλιάδες επισκέπτες και κάτοικοι κατέκλυσαν χθες το απόγευμα, Κυριακή 17 Αυγούστου 2025, στην παραλία της Σητείας, για να ζήσουν από κοντά τη μεγάλη γιορτή της «μεγαλύτερης κακαβιάς». Η διοργάνωση, που πλέον έχει γίνει θεσμός, ένωσε για ακόμη μια φορά την τοπική παράδοση με τη γαστρονομία, προσφέροντας σε όλους μια μοναδική εμπειρία.
Η διακεκριμένη σεφ Ντίνα Νικολάου επιμελήθηκε τη διαδικασία της παρασκευής, δίνοντας το σύνθημα για να στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό με καζάνια, αρώματα θαλασσινών και εικόνες που ταξίδεψαν την Κρήτη σε όλο τον κόσμο. Στην τεράστια κατσαρόλα βράστηκαν εκατοντάδες κιλά φρέσκων ψαριών, λαχανικών και μυρωδικών, δημιουργώντας μια κακαβιά σε XL μέγεθος, που μοιράστηκε απλόχερα στο κοινό.
Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στην παραλία της Σητείας Σητείας δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, με επισκέπτες να περιμένουν υπομονετικά για να δοκιμάσουν τη διάσημη ψαρόσουπα, ενώ ταυτόχρονα απολάμβαναν την κρητική μουσική του Σήφη Στειακού και της παρέας του, που πλαισίωσε μουσικά τη βραδιά.
Η Σητεία, δύο χρόνια μετά την είσοδό της στο βιβλίο Γκίνες με την παρασκευή της μεγαλύτερης κακαβιάς στον κόσμο, απέδειξε ότι ξέρει να “παντρεύει” τη γαστρονομική τέχνη με τη φιλοξενία και την εξωστρέφεια. Η χθεσινή εκδήλωση δεν ήταν απλώς ένα γαστρονομικό δρώμενο, αλλά μια μεγάλη γιορτή τοπικής ταυτότητας που ενώνει κατοίκους και επισκέπτες γύρω από μια παραδοσιακή συνταγή της θάλασσας.
Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές, η επιτυχία της εκδήλωσης δείχνει πως η Σητεία έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς της γαστρονομίας και του τουρισμού στην Κρήτη.
*Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από χρήστες του διαδικτύου σε κοινωνικά δίκτυα