Βαθιά ανάσα στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Βαθιά ανάσα ανακούφισης στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου η απόφαση του δικαστηρίου για την παράταση της παραμονής 80 συμβασιούχων στις θέσεις εργασίας τους, οι οποίοι μπορούν να παραμείνουν μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια απόφαση που χωρίς υπερβολή κρατά όρθια την υπηρεσία Καθαριότητας η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές απώλειες προσωπικού που έχουν αποδυναμώσει τη λειτουργία της με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι απομείναντες εργαζόμενοι κυριολεκτικά να υπερβαίνουν τον εαυτό τους για να μπορούν να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλούνται να καλύψουν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών του Δήμου Ηρακλείου κ. Μιχάλης Καρασάββας με δηλώσεις του στην «Π» εκφράζει την απόλυτη ανακούφιση του με την απόφαση της προσωρινής διαταγής που πήρε το Δικαστήριο για τους εργαζόμενους οι οποίοι παραμένουν στην Υπηρεσία. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, έφυγε από τις πλάτες μας ένα μεγάλο βάρος αφού η παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις τους επιτρέπουν στην υπηρεσία να προχωρήσει τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην ανασύνταξη δυνάμεων ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της.

Ο ίδιος τονίζει ότι πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτό το πόστο από το 2015, και καλύπτουν μάχιμες θέσεις πρώτης γραμμής, καθώς αφορούν σε οδηγούς σε συνοδούς απορριμμάτων και οδοκαθαριστές που είναι και τα πιο κρίσιμα πόστα που παίρνουν στις πλάτες τους το βαρύ έργο της αποκομιδής.

Ο κ. Καρασάββας εκφράζει την ικανοποίηση του για τη στήριξη που είχε και από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ν. Γιαλιτάκη που είναι στο πλευρό των εργαζομένων υποστηρικτικά, αλλά και από την αντιδήμαρχο Γιάννα Καλονάκη, η οποία εργάζεται πυρετωδώς για να ολοκληρώσει την πρόταση της σε σχέση με το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας. Όπως σημειώνει, ο νέος οργανισμός είναι το κλειδί που θ’ ανοίξει το δρόμο για την ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου που βιώνει μια οδυνηρή κατάσταση υποστελέχωσης.

Προχωρά η σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας

Θυμίζουμε ότι όπως έχει ξεκαθαρίσει η αντιδήμαρχος προσωπικού Γιάννα Καλονάκη, η συγκρότησης νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Λότζια που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να έχει τελειώσει τέλος Ιουνίου.

Η αντιδήμαρχος  που έχει πάρει στις πλάτες της το ασήκωτο  φορτίο της Διοίκησης και του Προγραμματισμού στο Δήμο Ηρακλείου, εργάζεται πυρετωδώς με συγκεκριμένη στοχοθεσία που περιλαμβάνει εκτός από τον εξορθολογισμό του υπαλληλικού δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου,  ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, και την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν ώστε να διατυπωθούν τα σχετικά αιτήματα για νέες προσλήψεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει ότι για τη διαμόρφωση του νέου κανονισμού έχει ζητηθεί και η άποψη των εργαζομένων που και εκείνοι από την πλευρά τους θέλουν να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και να γίνουν μια σειρά από αλλαγές οι οποίες είναι αναγκαίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιο σωστά οι υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την κ. Καλονάκη για τον νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας υπάρχει η πολιτική βούληση να θεσμοθετηθεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.