Μπροστά από τη Λότζια, στο κέντρο του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος SOS Τροχαία Ατυχήματα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου να πλαισιώνουν με ευλάβεια τη δράση.
Στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου έδωσαν το «παρών», αποδίδοντας για ακόμη μία χρονιά τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της ασφάλτου. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν ανάμεσα στους πολίτες, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με πολύτιμες συμβουλές οδικής ασφάλειας και συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους, υπενθυμίζοντας ότι η πρόληψη αποτελεί την κυριότερη ασπίδα απέναντι στα τροχαία δυστυχήματα.
Στο πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης που χαρακτήριζε την εκδήλωση, το προσωπικό της Τροχαίας συμμετείχε και στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο σημείο, προσφέροντας αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας. Η πράξη αυτή ανέδειξε για ακόμη μία φορά τον κοινωνικό ρόλο και την ανθρωποκεντρική διάσταση της υπηρεσίας.
Η φετινή δράση επιβεβαίωσε τη σημασία της συλλογικής μνήμης, αλλά και την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης στο οδικό δίκτυο.
Το μήνυμα που κυριάρχησε ήταν ξεκάθαρο:
«Κάθε απώλεια στην άσφαλτο είναι μία απώλεια που μπορεί – και πρέπει – να προληφθεί.»
