Τραγωδία στα Καμίνια: Προσωρινά κρατούμενος ο 39χρονος
Ο 39χρονος στα δικαστήρια

O 39χρονος απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλειόυ και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την δολοφονία της Νίνας. Εμφανώς συντετριμένος έπειτα από όλα όσα έγιναν την Παρασκευή στα Καμίνια Ηρακλείου, ο 39χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία, παράνομη οπλοφορία καθώς και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Η συνήγορος του Έφη Σωμαρά δήλωσε στην «Πατρίς» της Δευτέρας (19/02)  ενόψει της σημερινής διαδικασίας:

«Σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, είναι συντετριμμένος και βιώνει βαθύτατα αισθήματα θλίψης  και πόνου δεδομένου ότι η μοιραία  σφαίρα έπληξε την σύντροφο  της ζωής του με την οποία σκόπευαν να παντρευτούν. Μακάρι να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, να μην είχε αγοράσει, όπως λέει, ποτέ το όπλο αυτό. Είναι μετανιωμένος και ζητάει συγνώμη από την οικογένεια του θύματος».

Διαλυμένος ψυχολογικά

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της ”Πατρίς”: Ο 39χρονος εμφανίζεται διαλυμένος ψυχολογικά μέσα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου ο 39χρονος Αλβανός που συνελήφθη για την ανθρωποκτονία της φίλης του, την οποία πυροβόλησε στο κεφάλι, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο διαμέρισμα όπου διέμενε το ζευγάρι, στα Καμίνια. Ακόμα και τώρα αδυνατεί να πιστέψει ότι συνέβη αυτό το ανεπανόρθωτο κακό, επιμένοντας στην εκδοχή του ατυχήματος. Ισχυρίζεται από την πρώτη στιγμή ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ πήγε να κάνει ένα αστείο στην σύντροφό του που δυσανασχετούσε στη θέα του πιστολιού.

Το μοιραίο ξημέρωμα οι δύο τους είχαν καθίσει χαλαρά στο χαλί του σαλονιού και έπιναν κάποια ποτά. Γονατιστή βρέθηκε νεκρή και η Νίνα. Ο 39χρονος φέρεται να είχε αγοράσει πρόσφατα το πιστόλι, το οποίο αντί να φυλάξει στο συρτάρι, το είχε αφήσει στην κάτω πλευρά του τραπεζιού, στο σαλόνι. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τον 39χρονο, η Νίνα δυσφόρησε μόλις είδε το πιστόλι. Του ζήτησε να το εξαφανίσει από μπροστά της. Εκείνος, τότε, για να την πειράξει, ισχυρίζεται ότι πήρε το πιστόλι και την σημάδεψε  στο κεφάλι για να κάνει πλάκα. Και τότε έγινε το κακό. Χωρίς καν να το καταλάβει.