Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης του γιατρού από το Βενιζέλειο, καθώς ύστερα από μήνες βρέθηκε νεκρός και σε προχωρημένη σήψη στα Χανιά! Ο 33χρονος γιατρός Αλέξης Τσικόπουλος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή κοντά στον Τζιτζιφέ, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στον Αποκόρωνα, το απόγευμα της Πέμπτης.
Τη σορό σε προχωρημένη σήψη βρήκε κτηνοτρόφος, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα της Αρχές. Επί τόπου έσπευσε αστυνομική δύναμη και σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή η αίσθηση ήταν πως πρόκειται για τον 33χρονο, καθώς φορούσε και τα ίδια ρούχα με βάση την περιγραφή που είχε δοθεί όταν γίνονταν οι έρευνες.
Η σορός βρέθηκε σε σχετικά προσβάσιμο σημείο, με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών να σπεύδουν άμεσα στην περιοχή για την επιχείρηση ανάσυρσης. Να σημειωθεί πως το σημείο που βρέθηκε ήταν ακριβώς αντίθετα από εκείνο όπου έψαχναν επί σειρά ημερών οι ερευνητικές ομάδες.
«Ταυτοποιήθηκε ότι η σορός ανήκει στον εξαφανισθέντα γιατρό. Περαστικός είδε τη σορό και μας ειδοποίησε και είδαμε ότι τα χαρακτηριστικά της εξαφάνισης και ο ρουχισμός του ταίριαζαν με τα στοιχεία. Δεν βρέθηκε μέσα στο εκκλησάκι. Υπήρχε θαμνώδης βλάστηση», εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, κ. Νικολάου, ο οποίος απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.
Έγινε η σχετική αυτοψία, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση που προκάλεσε πανελλήνιο ενδιαφέρον.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του, είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητό του σε χωριό του Αποκόρωνα και συγκεκριμένα στον Φρε, χωρίς ωστόσο οι έρευνες να οδηγήσουν τότε στον εντοπισμό του.
Ο μεγάλος κύκλος είναι το πεδίο των ερευνών για τον 33χρονο γιατρό και ο μικρός το σημείο που βρέθηκε χθες το πτώμα.
Το γεγονός ότι η σορός εντοπίστηκε σε κοντινή περιοχή εξετάζεται πλέον με ιδιαίτερη προσοχή από τις Αρχές.
Πλέον, αναζητείται από την οικογένεια η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη στον 33χρονο. Πάντως, σε παλαιότερη συνέντευξη, ο πατέρας του γιατρού είχε πει ότι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν ο γιος του ήταν πολύ ικανοποιημένος. «Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε το πόσο ευχαριστημένος είναι στο νοσοκομείο με τους καθηγητές και τους συναδέλφους του», λέει και προσθέτει «είχε μεγάλη χαρά που ήταν εκεί, ήθελε να βοηθήσει.
Στο εργασιακό του περιβάλλον ήτανε πολύ αποδεκτός. Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον υπάρχουν και ανταγωνισμοί, αλλά αυτό είναι μια ευγενής άμιλλα. Ο διευθυντής του και ο επιμελητής του ήτανε πάντα δίπλα του. Με έπαιρνε τηλέφωνο ενθουσιασμένος. Μου έλεγε “σκέφτομαι αν ανταποδώσω την καλοσύνη που μου έκαναν στο νοσοκομείο, θέλω να τους βοηθήσω”».
Ερωτηθείς για το εάν θα μιλούσε δημόσια σε περίπτωση που υπήρχε θέμα bullying με τον γιο του, η απάντησή του είναι ξεκάθαρη: «Βεβαίως και θα μιλούσα δημόσια, θα έλεγα ότι το παιδί μου δεχόταν bullying ανοιχτά».
