Περισσότερες από ποτέ οι ανακαινίσεις και η δημιουργία νέων υποδομών Τουρισμού, στο Δήμο Χερσονήσου
Περισσότερες από ποτέ οι ανακαινίσεις και η δημιουργία νέων υποδομών Τουρισμού, στο Δήμο Χερσονήσου

Δυναμικά οργανώνονται για το καλοκαίρι οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης που πραγματοποιούν κολοσσιαίες επενδύσεις στο νησί.

Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, οι επενδύσεις έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων να ανακαινίζουν τα ξενοδοχεία τους, να επεκτείνονται, αλλά και να δημιουργούν νέες μονάδες από το μηδέν.

«Όπου υπάρχουν ακόμα και κολώνες μόνο ξενοδοχείου, θα αξιοποιηθούν και θα γίνουν μονάδες» σχολιάζει στέλεχος της αγοράς, σύμφωνα με το οποίο οι αιτήσεις υψηλού δανεισμού για τέτοιου είδους επενδύσεων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και μικρότερα θεωρητικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή των Γουρνών και των Γουβών, ανακαινίζονται εξ’ ολοκλήρου και σε αυτά προστίθενται μάλιστα νέες κλίνες και νέες υποδομές. Τα συνεργεία εργάζονται διαρκώς χωρίς Σάββατα, Κυριακές κι αργίες, προκειμένου να μπορέσουν να προλάβουν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και την έναρξη της νέας σεζόν.

Αντίστοιχη κατάσταση παρατηρείται και στη Σταλίδα με το μεγαλύτερο μέρος των ξενοδοχειακών μονάδων να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους ανακαίνισης κι εκσυγχρονισμού. Ακόμα μάλιστα και μονάδες που πέρυσι είχαν ανακαινιστεί πλήρως, φέτος μπαίνουν στη διαδικασία μιας νέας και πλήρους ανακαίνισης ξανά.

Η διαρκής αναβάθμιση υποδομών και τουριστικού προϊόντος, αφορά -όπως άλλωστε είναι και λογικό – κατά κύριο λόγο το Δήμο Χερσονήσου απ’ άκρη σ’ άκρη του, ο οποίος και θέλει να παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά σε σχέση με το τουριστικό κομμάτι και την προσέλκυση επισκεπτών. Την ίδια ώρα βέβαια, με δεδομένη την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη που αναμένεται τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη λόγω κυρίως του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου, κρίνεται επιβεβλημένο από πλευράς της Πολιτείας να ενσκήψει στην συγκεκριμένη προοπτική, να διαπιστώσει τις ελλείψεις σε υποδομές που είναι τεράστιες και παροιμιώδεις και να σχεδιάσει με γνώμονα την επόμενη ημέρα κι όχι με γνώμονα το χθες.