Τοπικά ισχυρές βροχές σήμερα στην Κρήτη – Έρχονται 30άρια

Βελτίωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ωστόσο θα σημειωθούν τοπικά ισχυρές βροχές στην Κρήτη. Το Σαββατοκύριακο (3-4/5), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω εξασθένηση και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει τους 26° με 28° τοπικά και 30° βαθμούς κελσίου.

Στους 30 °C η θερμοκρασία χθες στη Θεσσαλονίκη, μόλις στους 17 °C στη Ρόδο και Κρήτη
Μεγάλες διαφορές στη μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκαν την Πέμπτη 01/05 στη χώρα μας, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών του παρακάτω Χάρτη, όπου σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία στη Σίνδο πλησίασε τους 30 °C (29,7 °C), ενώ στη Ρόδο δεν ξεπέρασε τους 17 °C (16,6 °C).

Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 01/05, όπως και οι 8 υψηλότερες τιμές, παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια τμήματα και τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά, με βροχές ή τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική και Κεντρική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 22 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (και στη Θεσσαλία έως τους 27 βαθμούς), 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 14 έως 21 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 13 έως 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό, Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ο καιρός στην Κρήτη

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο (03/05)

Στην Κρήτη και τα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας το μεσημέρι – απόγευμα όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή (04/05)

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, κυρίως της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.