Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη ο θάνατος του ανθρώπου το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης μέσα σε ένα βαρέλι στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού στο Ρέθυμνο. Ο κ. Παπαδομανωλάκης προσδιορίζει το χρόνο θανάτου μεγαλύτερο του ενός έτους, μέχρι και τέσσερα χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε το βαρέλι με τη σορό, ενώ ερωτηθείς για την ηλικία του θύματος είπε ότι πρόκειται για άνδρα μεσήλικα, ηλικίας 45 έως 65 ετών.
Ο ίδιος στην ερώτηση εάν μπορεί να προσδιοριστεί η εθνικότητα τόνισε ότι δεν ήταν μέχρι χθες εφικτό γιατί υπήρξε μεγάλη αλλοίωση χαρακτηριστικών.
Για το πώς δολοφονήθηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ σχολίασε ότι «μέχρι και χθες δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση ως προς αυτό, κάτι που ίσως προκύψει από την περαιτέρω ιατροδικαστική έρευνα»
Οι εξαφανίσεις
Εξαφανίσεις που δηλώθηκαν στην Αστυνομία σε όλη την Κρήτη, κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας μετά τον εντοπισμό της σορού σε μουμιοποιημένη κατάσταση που βρέθηκε στην περιοχή του Ρεθύμνου, χωρίς όμως να αποκλείεται η σορός να ανήκει σε άτομο η εξαφάνιση του οποίου δεν δηλώθηκε ποτέ στις Αρχές.
Ένα σενάριο που εξετάστηκε αρχικά αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε, λόγω της ηλικίας του εξαφανισμένου, αφορούσε στην εξαφάνιση αλλοδαπού το 2017 από περιοχή του νομού Χανίων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο αδερφός του 26χρονου τότε αλλοδαπού είχε κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του αδερφού του και μάλιστα ο ίδιος έχει ήδη δώσει δείγμα DNA στις Αρχές, για τις οποίες ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός.
Στελέχη της Αστυνομίας τονίζουν ότι σε περίπτωση που η σορός ανήκει σε άτομο για το οποίο η εξαφάνιση δεν είχε δηλωθεί, τότε η εξιχνίαση του εγκλήματος θα είναι δύσκολη…