Το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την κακοποίηση του 2,5 ετών κοριτσιού στο Ηράκλειο: Συνεχίζει να νοσηλεύεται, είναι καλά στην υγεία του

Η ανακοίνωση από το ”Χαμόγελο του Παιδιού”

Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το περιστατικό κακοποίησης του μόλις 2 ετών παιδιού στην περιοχή του Πόρου, στο Ηράκλειο Κρήτης:

01/06/2024 λάβαμε κλήση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», από ευαισθητοποιημένο πολίτη που αφορούσε κακοποίηση ενός παιδιού 2 ετών, στο χωριό Πόρος του Ηρακλείου.

Αναφέρθηκε, πως το παιδί κακοποιήθηκε σωματικά, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κρήτης, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, έπειτα από καταγγελία που έγινε από γείτονες της οικογένειας στην Αστυνομία της περιοχής.

Αναφέρθηκε πως το ζευγάρι έχει μεταφερθεί στο Τμήμα για κατάθεση.

Οι Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησαν με το Α.Τ Ηρακλείου εξηγώντας για την κλήση που έλαβαν για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ενημερωθήκαμε για την ισχύ του περιστατικού, και ανέφεραν πως έχει ενημερωθεί ήδη εισαγγελέας ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έχουν μεταβεί και οι δύο γιαγιάδες του.

Ενημερώθηκε και η Κοινωνική υπηρεσία η οποία και επισκέφτηκε το ανήλικο παιδί, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου δηλώσαμε τη στήριξη απέναντι στο παιδί και στην οικογένεια, και ενημερωθήκαμε για την υγεία του ανήλικου. Μας πληροφόρησαν πως το παιδί είναι καλά και βρίσκονται στο πλευρό του οι γιαγιάδες του. Δηλώσαμε την στήριξή μας για κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

03/06/2024 πραγματοποιήθηκε εκ νέου επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου μας ενημέρωσε ότι συνεχίζει να νοσηλεύεται το ανήλικο παιδί, ωστόσο είναι καλά στην υγειά του και βρίσκεται κοντά του η μητρική γιαγιά.

Εκ νέου δηλώσαμε την ολιστική στήριξη των ανθρώπων του Οργανισμού σε όποια ανάγκη του παιδιού προκύψει, όπως κάλυψη σε είδη ρουχισμού, και δοθήκαν τηλέφωνα επικοινωνίας του Οργανισμού στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται πως η οικογένεια της μητέρας της ανήλικης, κατά το διάστημα 2020-2021, υποστηρίζονταν ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εάν γνωρίζεις οποιαδήποτε πληροφορία για κάποιο περιστατικό κακοποίησης ανηλίκου, βοήθησε να σωθεί έγκαιρα ένα παιδί, από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας ο ίδιος ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056

Στην Εφαρμογής CHAT 1056, έναν τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Online στο CyberTipline Hellas, κάνοντας αναφορά. Μια πλατφόρμα που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει για κόμη μια φορά, πως αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 11040

[email protected]